18 Ocak 2010 Pazartesi

Gerçekler Konuşulmalıdır




Yıldırım Demirören’in ‘Fulya meselesi’ ile ilgili yaptığı açıklamalara itiraz eden Beşiktaş kongre üyesi Cengiz Sarıkaya konuyla ilgili kurulan komisyonun amacına ulaşamadığını söyledi.

İşte Cengiz Sarıkaya'nın yaptığı açıklama:

Beşiktaş Başkanı Sn. Yıldırım Demirören'in, 17.01.2010 Pazar gecesi bir televizyon programında Fulya ile ilgili açılan dava ve kaçan şampiyonluk hakkında kurulan komisyon ile ilgili beyanları gerçekleri yansıtmamaktadır. Gerçekleri tüm Beşiktaş camiası ve spor kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Sayın Başkan "2004 yılında kaçan şampiyonluğun araştırılması ile ilgili komisyonun herhangi bir şey bulamadığını" dile getirmiştir.

Öncelikle şu hususu hatırlatmak isterim ki; söz konusu komisyon sadece 2004 yılında kaçırılan şampiyonluğu değil aynı zamanda kulübe usulsüz olarak yapılan üyeleri araştırmak için kurulmuştur. Komisyon çalışmalarına başladıktan sonra sadece geçmiş dönemde değil aynı zamanda Sayın Başkan göreve geldikten sonra yapılan üyeler ile ilgili de araştırma yapmak isteyince kulüp yönetimi tarafından çalışması engellenmiş, bilgi ve belgeler komisyona verilmeyerek, saklanmıştır. Tüm çabalarımıza rağmen mesafe kat edemeyince Sayın Fuat Çimen ile birlikte komisyon üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldık. Çünkü biz komisyon üyeliğini bir takım mevkii veya makamlara gelmek için değil Beşiktaş'ın menfaatlerini savunmak amacıyla kabul etmiştik. Ancak alenen engellendik. Bu nedenle de komisyon amacına ulaşamadı.

Sayın Başkan'ın "Fulya ile ilgili dava açmadan önce bana gelmediler" beyanını da hayret ve üzüntü ile karşıladığımı belirtmek isterim.

2008 yılının Şubat ayında yapılan mali genel kurulda Fulya'daki inşaatta bir takım büyümeler olduğu ve bu büyümelerden Beşiktaş'ın hakkına düşen payın alınıp alınmayacağına dair sorularımıza projeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Sn. İlhan Durusoy inşaatta Beşiktaş'ı ilgilendiren herhangi bir fazlalık olmadığını, müteahhit ile Beşiktaş Belediyesi arasında bir mesele olduğunu, izin vermeliğimiz karşılığında Beşiktaş'a 95 m2 daire, 2 milyon dolar verileceği ve müteahhidin Şan Ökten tesislerini yenileyeceği biçiminde cevapladı.

Sayın İlhan Durusoy'un verdiği cevaplardan tatmin olmadığımız için Divan Kurulu Başkanımız Sayın Yalçın Karadeniz'e başvurarak; konuyu mahkemeye taşımak istemediğimizi, mali genel kurulun yoğun gündeminde detaylı cevap verme imkânını bulamayan yönetim ile bizleri bir araya getirmesini rica ettik. Kendisi de bizi kırmayarak Divan Kurulu üyeleri ve Sayın İlhan Durusoy'un katıldığı bir toplantı organize etti. Beşiktaş tarihinde belki de hiç olmayan bu toplantıya otuza yakın arkadaşımız ile birlikte gittik. Fakat Sayın İlhan Durusoy toplantıda bize cevap vermek yerine bu durumlarda üç beş tane sözleşme hazırlanır, hangisi işinize gelirse onu gösterirsiniz demeyi tercih etti. Son çare olarak mahkemeye başvurmak zorunda kaldık.

Mahkemeye başvurmakla ne kadar haklı olduğumuzu aradan geçen zaman göstermiştir. Eğer bu dava açılması ise Fulya'da ne kadar ucuza kiralamalar yapıldığını öğrenemeyecektik. Eğer bu dava açılmasa idi Fulya'daki inşaatta meydana gelen fazlalıklardan Beşiktaş'ın payını almadığını da öğrenemeyecektik.

Dava açılmadan önce fazlalıklar bizi ilgilendirmiyor diyen yönetim dava açıldıktan sonra müteahhit firma ile bir protokol imzalamak zorunda kaldı. Protokolde inşaatta bir takım büyümeler olduğundan ve bu büyümelerden Beşiktaş'ın %67 pay alması gerektiğinden bahsediliyor. Yani, bizi doğruluyorlar ama aylar sonra...

Yeri gelmişken bu konu ile ilgili bir takım gerçekleri de açıklamak istiyorum. Müteahhit ile yapılan sözleşmeye göre; kat irtifakı kurulması aşamasında inşaatta fazlalık olduğu tespit edilirse bu fazlalığın %67'sinin Beşiktaş'a verilmesi gerekiyor. Fakat hangi akla hizmet bilinmez yönetim ile müteahhit arasında imzalanan biraz önce bahsi geçen protokole göre inşaata iskan alındıktan sonra taraflar fazlalığın paylaşımı konusunda mahkemeye gidecekler. Fakat bir gerçek gizlenmiş: inşaata iskan alınamıyor. Fulya'daki benzin istasyonundan kaynaklanan bir problem var. Şimdi soruyorum; bu protokolü imzalarken benzin istasyonundan kaynaklanan bu durumu bilmiyor muydunuz? Bilmiyor iseniz bu kulübü nasıl yönetiyorsunuz, biliyor iseniz bu gerçeği saklayarak Beşiktaş camiasını kandırmaya mı çalışıyorsunuz?

Sayın Başkan'ın tüm bu gerçeklerden haberdar olmaması mümkün değil. Milyonlarca Beşiktaşlıdan gerçekler gizlenmektedir. Zaman haklılığımızı kanıtlamıştır.

Saygılarımla,

Cengiz Sarıkaya

Kaynak: http://www.medyaspor.com/v02/news.aspx?id=39053

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Kişi veya kurumlara hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.