19 Aralık 2009 Cumartesi

Yağmur Yağacak, Seller Akacak, Denizli'nin Şapkasından Tavşan Çıkacak


 
 
Mustafa Denizli yine şapkasını önüne koydu ve elini daldırdı içine. Amacı şapkadan tavşan çıkartmaktı ama eli bu sefer boş kaldı. Şapkayı yağmurun altında unutunca, ıslanan ve üşüyen tavşancık kaçmıştır tabi. Herkes senin benim gibi deli değil ki yağmurun altında stada kadar gidip maç izlesin.
 


Bursaspor maçı hakkında Mustafa Denizli ile ilgili zaten bir çok yerde bir çok şey yazıldı, çizildi. Ağır sahada Nihat ile oyuna başlaması, Ferrari'nin sakatlanmasından sonra daha verimli olabilecek bir İsmail varken normal bir zeminde bile faydası tartışılan bir Yusuf'u ağır zeminde sahaya sürmesi, hepsi konuşuldu. Bir de ben yazarsam tekrar etmiş olmaktan öteye gitmez olay ama şu konuyu ısrarla yazmak istiyorum.
Ben maç günü ofiste çalışırken bile sabahtan beri yağan yağmuru pencereden görüp "ulan bizim depodaki büyük poşetlerden alayım da akşam ıslanmayayım" diye önlem alabiliyorken. Mustafa Denizli ıslak zeminde daha faydalı olabilecek oyun anlayışını ve adamları seçip neden ıslak zemin için önlem alamıyor? Bu sorunun cevabını aslında maçtan sonra vermiş kendisi ve demiş ki, "Esame listesini vermemiz gerekiyordu, zemini gördükten sonra oyuncu değiştirmek için vaktimiz yoktu." Bunu söyleyen kişi, o yağmur altında stada kadar otobüsle giden birisi. Hadi diyelim otobüste yağmurun şiddetini anlamadın. Peki neden esame listesini vermeden önce çıkıp bir sahayı kontrol etmezsin? Bunu 3. ligde takım yöneten bir teknik direktör bile yaparken Mustafa Denizli'nin buna gerek duymaması nedendir? 
 
Yahut sadece bu maç için değil genel olarak ele alalım olayı. Mustafa Denizli'nin geçen seneki hırsı ve azmi neden bu sene yok? Neden sanki bu sene hiçbir şeyi umursamaz bir tavır içinde? Geçen sene en ince ayrıntıları bile düşünen bir teknik adam, eğer yağmurlu bir günde sahayı kontrol etmeye bile lüzum görmüyorsa o teknik adamla bir takım ne kadar başarılı olabilir? Sanırım bu kadar olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Kişi veya kurumlara hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.