19 Aralık 2009 Cumartesi

Korcan Çelikay




Bir kaleci için en zor saha zemininde genç bir kaleci olarak dün akşam oyuna girdi. Dünkü zemin Korcan'ın Beşiktaş kariyerini daha başlamadan bitirebilirdi. Neyse ki talihsiz bir olay olmadı. Yediği iki gol var evet ama karşı karşıya pozisyonda iyi yapılan bir vuruşu değil bir Korcan, on tane Korcan gelse çıkartamaz. (Ümit Aktan'a özendim lan. Sanki başka özenecek adam yokmuş gibi.) Yediği ikinci golde zaten sen rakibine bomboş şekilde rahat bir kafa vurduruyorsan, kalecinden o topa uzanmak için acilen 30 cm daha uzamasını bekleyemezsin. İnsan doğasına aykrı bir kere. İlkokulda boyunun kısalığından şikayetçi bir arkadaşı kollarından ve bacaklarından tutup çekiştirerek uzatma çalışmalarımız sonuç vermemişti. Bilimsel olarak ispatı da var yani.

Korcan oyuna girdikten hemen sonra top dışarı çıktı ve Korcan topu kale vuruşuyla oyuna soktu. Top bir müddet havada süzüldükten sonra oyun alanının içine düştü. İlerleyen dakikalardaki her kale vuruşu ve her degajı da oyun alanının içine düşünce Korcan benim gönlümü daha ilk maçından kazanmış oldu. Uzun zamandır topu oyun alanının içine atabilen bir kaleci görmediği için bu gözler ilk başta garipsedim durumu ama Cordoba'yı hala yüreğimde yaşattığım için alışmam fazla da uzun sürmedi.

Dilerim, Korcan uzun yıllar boyunca nice zaferler kazanacağı ve başarıyla taşıyacağı bir formayı ilk kez resmi olarak giymiştir ve giymeye de devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Kişi veya kurumlara hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.