22 Aralık 2009 Salı

Ölmeden Önce İnönü'ye Gidin



İngiliz Independent gazetesinin yazarı Ian Herbert, pazar günkü tam sayfalık yazısını Türk futboluna ayırırken Beşiktaşlı taraftarlara övgü yağdırdı. Herbert, "Beşiktaşlı taraftarlarla İnönü Stadı'nda maç izlemek, her futbolseverin ölmeden önce yapması gereken bir zorunluluk" ifadesini kullandı.

Beşiktaş İnönü Stadı ve siyah-beyazlı taraftarların müthiş coşkusu, İngilizler tarafından bir kez daha tescillendi.

Gazetenin futbol muhabiri Ian Herbert pazar günkü tam sayfalık köşe yazısını Türk taraftarlara ayırdı ve makalesinde İnönü Stadı'nın dünyadaki en iyi statlardan biri olduğunu yazdı ve "İnönü'de maç izlemek, her futbolseverin mutlaka ölmeden yapması gereken bir futbol zorunluluğudur" dedi.

Herbert, Şampiyonlar Ligi'nde 2007-08 sezonunda oynanan Beşiktaş-Liverpool maçından bahseden ve ''Kara Kartal''ın taraftarlarının ''dünyada en çok ses çıkaran'' taraftar grubu olduğunu savunarak (132 desibelle kırılan gürültü rekoru) bu muhteşem statta maç izlemeden ölen bir insanın, hiçbir zaman futboldan gerçek zevki alamayacağını belirtti.

Herbert, İstanbul'un Beşiktaş semtinde, birçok tarihi yapının arasında yer alan İnönü Stadı'yla ilgili, ''Futbol izlemek için harika bir yer. Dünyada iki kıtayı da gören tek stat'' yorumunu yaptı.

Avrupa'da maç izlerken bir yandan da Asya kıtasının görüneceği yer olan İnönü'de maç izlemenin bir futbol zorunluluğu olduğundan bahseden yazar, İnönü'deki F.Bahçe derbisinin beklenmesini de tavsiye etti.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Brezilyalı Pele'nin görüşlerine de makalesinde yer veren Herbert, ''Pele'nin de futbol izlemek için en güzel yer olarak nitelediği İnönü Stadı'ndaki tribünlerden Boğaz'ı görebiliyorsunuz'' ifadelerini kullandı. Herbert, Pele'yi İnönü'ye maç izlemeye de davet etti.

Herbert, makalesinin geri kalan kısmında futbol muhabirliğinin teknolojiyle beraber değişen yüzünden ve futbol muhabirliğinden bahsetti.

Kaynak: http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20091222/olmeden_once_inonuye_gidin.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Kişi veya kurumlara hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.