“Beşiktaş keyfi yönetiliyor!”
Beşiktaş kongresine bir hafta kala Murat Aksu’nun listesindeki önemli isimlerden biri olan Emre Berkin, Ligtv.com.tr’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ligtv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cem Kurel’in sorularını yanıtlayan Berkin, Yıldırım Demirören ve yönetimini sert biçimde eleştirdi. Beşiktaş’ın keyfi yönetildiğini savunan Emre Berkin, “Beşiktaş’a dışarıdan baktığımızda işlerin keyfi yönetildiğini görüyoruz. Sabahtan akşama, akşamdan sabaha kararlar değişiyor” dedi.
Demirören’in önemli kararları ayaküstü ve anlık hislerle aldığını, yanındaki yöneticilere danışmadığını, hatta Murat Aksu’nun da yollarını bu nedenle ayırdığını anlatan Berkin, “Bunlar çocuk oyuncağı işler değildir” diye konuştu.
Son zamanlarda Demirören ile büyük sorunlar yaşayan Çarşı ve tribünler hakkında da çarpıcı açıklamalar yapan Berkin şunları söyledi: “Beşiktaşlılık, haksızlığa karşı dik durmak ve ona karşı aksiyon almaktır. Çarşı bir değer, bunu önümüzdeki dönemde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu tek taraflı olmaz.”
Berkin’in tribünlerle ilgili dikkat çekici açıklamalarından biri de Demirören yönetimi bedava bilet dağıtmakla suçlamasıydı. Dağıtılan bedava biletler yüzünden tribün gelirinin düştüğünü ve bunun yaşanan sıkıntının ana kaynağı olduğunu savunan Emre Berkin, göreve gelirlerse bedava bilet olayını bitereceklerini ve bu konuda görecekleri tepkiyi de göğüslemeye hazır olduklarını belirtti.
Berkin sözlerini ise “Biz bu göreve gelirsek herkes ilk nereye koşup hangi yangını söndüreceğini biliyor” diye sonlardırdı.
İşte Emre Berkin'in Cem Kurel'e yaptığı açıklamalar:
“BEŞİKTAŞ KEYFİ YÖNETİLİYOR”
Türkiye’de önemli işler başarmış ama medyatik olmayan önemli insanlar var. Siz de bunlardan birisiniz. Microsoft’ta çok önemli görevlerde bulundunuz, uluslararası alanda yöneticilik yaptınız. Liderlik vasfınız var ki bu noktalara geldiniz. Çünkü bu kadar üst düzey göreve gelmek için bilgi ve birikim yeterli değildir, aynı zamanda liderlik vasfı olmalıdır. Bundan dolayı ilk olarak Yıldırım Demirören’de lider özellikleri görüyor musunuz, bunu sormak istiyorum? Veya hangi özellikleri eksik buluyorsunuz?
Yıldırım Demirören’i çok yakından tanıyan biri değilim, sadece icraatlarından tanırım. İyi bir Beşiktaşlı; bundan kimsenin şüphesi yok, eminim ki sabah akşam Beşiktaş’ı düşünüyor. Fakat liderlik tek başına yaşanan bir şey değildir. Liderin yapması gereken ilk şey iyi bir takım oluşturmak. Futbol takımından bahsetmiyorum, yönetimden bahsediyorum. Bu takımı oluşturduktan sonra da kararları ortak bir akılla almak gerekir ki; sonra herkes arkasında durabilsin. Kolektif akılda hata riski de azdır. Beşiktaş’a dışarıdan baktığımızda işlerin keyfi yönetildiğini görüyoruz. Sabahtan akşama, akşamdan sabaha kararlar değişiyor. Bunlar biraz tek başına alınmış kararlar gibi görünüyor. Oysa bizim yönetimimize bakıldığında, o kadar kuvvetli insanlar var ki; onların görüşünü almadan tek başınıza bir yola girmeniz zor.
“BU İŞLER ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL”
Mevcut Beşiktaş yönetiminde de çok güçlü isimler var ama…
Mutlaka öyledir. Ama bu bir yönetim tavrıdır, bir lider tavrıdır. Zaten, Demirören’in birinci dönemi sonrası Murat Aksu’nun Demirören ile devam etmemesinin nedeni, önemli kararların ayaküstü ve anlık hislerle alınmasından kaynaklanıyor. İkinci dönemde de aynı şeyler oldu. Akşam kalkıyorsunuz “PAF takımla çıkacağım” diyorsunuz, sabah karar değiştiriyorsunuz. Bunlar çocuk oyuncağı işler değildir, ciddi işlerdir. Karar vermeden önce on kere düşüneceksiniz. Bir karar verdiniz mi de arkasında duracaksınız. Biz bu işe Ağustos-Eylül ayında 4 kişi başladık. Zamanla yönetime girecek her kişiyi hep beraber seçme kararı aldık. Beşinciye dört kişi, altıncıya beş kişi karar verdik.
Peki mesela Murat Aksu’nun isteyip de çoğunluk istemediği için yönetime giremeyen oldu mu?
Evet oldu. Yaklaşık dört beş kişi…
“MURAT AKSU ELİNİ DEĞİL KAFASINI TAŞIN ALTINA KOYDU”
Çok önemli bir riskin altına giriyorsunuz. Büyük bir kulübe yönetici olmak, itibarı riske atmaktır. Neye güvenerek bu riski göze aldınız?
Ben işin ilk nasıl oluştuğundan başlayayım. Murat Aksu’ya en çok saygı duyduğum konu en zor zamanda bu cesareti gösterip, kendi itibarını ortaya koyup, elini değil kafasın taşın altına koyup aday olmasıdır. Hepimizin ortak noktası bu… Zaten seçim sloganımız da değişim istememizdir. Bildiğiniz gibi bu yönetim, geçen seçime tek aday girdi, Aksu aday olmasa büyük ihtimalle yine tek girecekti ve üç sene daha aynı tas aynı hamam devam edecekti. Biz iyi Beşiktaşlılar olarak buna razı olmadığımız için bu riski göze aldık. İtibarımızı, zamanımızı, manen madden bu yola koymaya karar verdik.
“BİZ AKILLICA PARA HARCAYACAĞIZ”
Gece yatağa yattığınızda “Kazanırsak ve bu işin altından kalkamazsak ne olur?” diye düşünüyor musunuz?
Kendimize güveniyoruz. Şu anda üstesinden gelmemiz gereken en önemli sorun Beşiktaş’ın çarpık mali tablosu. Kulübün gelirleriyle giderleri arasında büyük bir fark var. Kulüp borç içinde ve borç günden güne büyüyor; çünkü giderimiz gelirimizden fazla. Bizim ilk yapmamız gereken iş, borç ödemeye başlamadan önce bu kanamayı durdurmak.
Gideri mi kısacaksınız yani?
Biz akıllıca para harcayacağız. Gelirleri bir yere kadar kısabilirsiniz. Sonuçta burası Beşiktaş. Takım ve hedefler küçülemez. Belli bir harcamanın altına düşemezsiniz. Ama futbolcu transferlerine harcanan paraya bakın… Kaç oyuncu gelmiş, kaç oyuncu gitmiş, bunların bir tanesi hariç hepsinden zarar etmişsiniz. Büyük paralara aldığınızı bedelsiz bırakmışsınız. Birçok tazminat önemişsiniz. Bunların önüne geçmek lazım.
“ANLIK KARARLARLA TRANSFER YAPILMAMALI”
Akıllıca transfer herkesin söylediği ama çok az insanın yapabildiği bir şey. Siz nasıl yapacaksınız?
Ben iyi bir futbol seyircisiyim ve iyi bir taraftarım. Ama benim çok iyi transfer yapacağımı söylemem, atmasyon bir beyanat olur. Bizim yapacağımız profesyonel bir yapı getirip, bir transfer komitesi kurup, sorumluluk ve belli bir bütçe verip, bu bütçe içerisinde operasyonu sürdürmektir. Anlık kararlarla transfer yapılmamalı. Herkes yanlış yapabilir ama bariz yanlış yapılmamalı. Mesela Tabata transferi ağızlara sakız oldu. Bu, onun için de kötü. Çünkü 8 milyon Euro onun cebine de gitmiyor. Bunun yanlış olduğunu anlamak için futbol ilahı olmaya gerek yok.
“BORCU 1 GÜNDE ÖDERİZ AMA BİR ŞARTLA”
Sayın Demirören “Muhalefet bana hakarete varan sözlerle saldırıyor. Böyle yaparlarsa seçildikleri ilk gün bana olan borcu isterim” dedi. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?
Hangi saygısız beyandan bahsediyorsunuz, ben öyle bir şey görmüyorum. Hatta tribünden Sayın Demirören’e küfredildiği zaman ilk tepki gösteren Sayın Murat Aksu olmuştu.
Ama bu sözü sizleri kastederek söyledi.
Biz sadece yanlışları ortaya koyuyoruz. Saygısız bir tutum yok. Başkana olan borca gelince de; oturulur bunun hesabı kitabı yapılır. Sayın Aksu geçen gün dedi ki: “Başkan kulübü aldığı mali yapıyla bize devretsin, borcunu ertesi gün ödeyelim”
Murat Aksu bir önceki dönem Demirören’in listesindeydi. Siz bugün nasıl Aksu’ya inanıyorsanız, o da Demirören’e inanıyordu. Aksu bugün yine Demirören’in listesinde olsa ve sizi de yönetime davet etse cevabınız ne olurdu?
Kabul edemezdim.
“BEDAVA BİLET DAĞITILIYOR, KAZANIRSAK BU BİTECEK!”
Biraz tribünlere gelelim. Az önce de değindiniz, yaşananlar hakikaten üzücü. Bence tribünlerin bir başkanı istifaya çağırma hakkı vardır ama adabıyla. Yalnız işin şu tarafı da var, başkanı istifaya çağıranlara saldıranları da gördük tribünde. Tüm bunlara siz nasıl bakıyorsunuz?
Tüm bunlarda yine yönetim zaafı var. Bugün stadyumun yenilenmesi gündemde, stat tabi ki yenilenmeli ama, her şeyden önce olan stadyumu doğru yönetmek gerekiyor. Mesela bir kombine kart sahibi gelip yerine oturabilmeli. Büfeler doğru çalışmalı, tuvaletler temiz olmalı… Bunların yanı sıra bizim stadyumumuzdaki en büyük sorunlardan biri bedelsiz bilet dağıtılmasından kaynaklanan sorunlar. Yaptığımız bir çalışmaya göre bizim maç ve seyirci başına elde ettiğimiz gelir 30 TL! Bu çok düşük bir rakam. Bu kadar düşük olduğuna göre demek ki orada olmaması gereken bir kitle var. Sizin en büyük gelirlerinizden biri stadyum ve seyirci, bunu iyi yönetmeniz lazım.
Bedava bileti keserseniz kopacak kıyameti karşılayabilir misiniz?
Göreve gelirsek bu bedava bilet hikayesi bitmiştir. Bu arkadaşlar gerçek taraftarlarsa, biletleri alıp maça öyle gelsinler. Takımlarına maddi yük oluşturmasınlar.
“KONGRE ÜYELERİ ÜÇ BEŞ MAÇA BAKMAZ”
Futbol takımına gelelim. Futbol takımının durumunu nasıl görüyorsunuz? Geçen sene gelen bir çifte kupa var…
Benim 7 yaşında bir oğlum var, Beşiktaşlı. O yaşlar önemli yaşlar, elden kaçabilir, o çifte kupa ailemize ilaç gibi geldi. Zaten o zaman aklımızda seçim yoktu. Ha tabi ki biz hala takımımızın her maçı kazanmasını istiyoruz. Mesela maç kaybedilince birileri arayıp “Ekmeğinize yağ sürüldü” diyor, yok öyle bir şey! Hem bir taraftar olarak üzülüp kahrolurum, hem de yönetime gelirsek, bizim kupa maçlarından, ligde ilk ikiye girmekten büyük maddi beklentilerimiz var. Zaten kongre üyeleri son üç beş maçın kazanılıp kaybedilmesine bakmazlar.
“BAZI AMATÖR BRANŞLARI ANADOLU’YA TAŞIYACAĞIZ”
Benim eşim Beşiktaşlı. Beşiktaş’ın minik ve yıldız takımında oynamış lisanslı eski bir sporcusu. Onun bir sorusu var size. Futbolu çok takip etmiyor ama Beşiktaş’ın diğer branşlarda fazla başarılı olamamasından yakınıyor ve örnek olarak da Galatasaray’ın tekerlekli basketbol takımını gösteriyor. Bu alanlarda planlarınız nedir?
Bu tamamen odaklanma meselesi. Bugün amatör branşların Beşiktaş’a 20 milyon TL kadar mali yükü var. Biz şuna inanıyoruz. Eğer bir alanda varsak iddialı olmalıyız. İsim vermeye gerek yok branşlarımızdan biri, kötü bir takım da değil, ama maçlarına ortalama 20-30 seyirci geliyor. Çünkü İstanbul’daki sporseverler doymuş buna. Onun için biz bazı amatör branşlarımızı Anadolu’nun çeşitli yörelerine taşımayı planlıyoruz. Bunda birkaç tane amacımız var. Bir tanesi lokal bir sponsor bulup, masrafları paylaşmak. İkincisi, spor seyretmeye aç olan seyirciyi çekmek. Ya da Türkiye’de bazı konularda öne çıkan yörelerimiz var. Mesela atletizmde Erzurum, Kars. Atletler rakımdan dolayı buralardan çıkar. Atletizm şubesi oralara taşınabilir.
“KAR YAĞDI, İNEK DAĞA KAÇTI DİYEMEZSİNİZ”
Şimdi biraz da size gelelim. Çok planlı çalıştığınızdan, aylar öncesinden plan yaptığınızdan bahsettiniz. Yönetime girecek isimleri de böyle seçtiniz. Peki siz yönetimde hangi projeleri üstleneceksiniz?
Biz 18 kişilik bir kadroyuz, bir de başkanımız var. Günün şartlarına baktığınız zaman, en önemli sorun bu mali tablo. Belki ilk defa bu tecrübeden gelen 3 üye var bir yönetimde. Biri 35 senelik bankacı, biri eski SPK başkan yardımcısı, biri yeminli mali müşavir. Niye? Çünkü biz bu probleme bayağı bir sarılacağız. Başka önemli bir iddiamız da kurumsallaşma konusu. Benim kurumsallaşmadaki görüşüm şu; siz birçok proje açıklayabilirsiniz ve bunlardan bazıları sizden kaynaklanmayan sebeplerle gerçekleşmeyebilir. Ama kurumsallaşma öyle bir şey ki bunda hiçbir dış etkene bağlı değilsiniz. Siz kafayı takarsanız, bilgi ve tecrübeniz de varsa yapmamanız için hiçbir mazeretiniz olamaz. Kar yağdı, inek dağa kaçtı falan diyemezsiniz. Bizim de bunu gerçekleştirebilecek bir kadromuz var. Niye kurumsallaşma? Ortak akıl için bu kurumsallaşma şart. Kurumsallaşma bir kulübü kişilere mahkum etmekten kurtarır, devamlılık sağlar, bütün karar verme mekanizmaları ve iş akış süreçleri belli olduğu için tutarlılık sağlanır. Benim ne yapacağıma gelince, benim tecrübeme baktığınızda uluslararası büyük kurumlarda çok değişik şartlar altında yöneticilik tecrübem var. Hem satış pazarlama hem de teknoloji alanında tecrübem var. Bunları Beşiktaş’ın hizmetine sunacağım.
“TARAFTAR SİTELERİ RESMİ SİTEDEN BAŞARILI”
Teknolojiye geldiysek, Beşiktaş’ın resmi sitesini ve sizin projelerinizi konuşalım. Bjk.com.tr’yi benzerleriyle karşılaştırdığınızda beğeniyor musunuz?
Bazı taraftar sitelerimiz var. Onları çok güzel buluyorum. Taraftarlarımız bunları yapabiliyorsa kulübümüz çok daha iyisini yapmalı. Gelirleri arttırmadan konuşurken, bir yaramız da lisanslı ürün satışlarımız. Buradaki sorunlardan biri stok maliyeti ve stok yönetimi. Burada aklın yolu bir. Bizim az sayıda çok iyi ürün satış noktamız olması lazım ve satışların ağırlıklı olarak internet üzerinden olması lazım. Çünkü stoklamayı tek yerde yapıyorsunuz, yönetmesi çok kolay ve internet üzerinden çalışıyorsunuz. İnternet ile ilgili projelerimizden bir tanesi de sanal stadyumumuz. Bir takımın merkezi stadıdır. Biz bunu sanal aleme taşıyacağız. Kulübün resmi internet sitesi ve diğer her şey sanal stadyumda toplanacak. Sanal stadyumda taraftarlar kendi bütçelerine göre koltuk alabilecekler ve o koltuk onların olacak. Böylece internette bir Beşiktaş topluluğu oluşacak. Taraftarların kendi sayfaları olacak ve düşüncelerini özgürce dile getirebilecekler. Fikirlerini bizimle paylaşabilecekler. Beşiktaş’ın kendi facebook’u gibi olacak. Tabi ki eleştiriler de gelecek ama seviyeli olması gerekiyor. Biz bu eleştirileri bir fırsat olarak görürüz. Ben bugün bile gece üçe kadar oturup facebook’uma veya mailime gelen mesajları cevaplıyorum. Bu sayede gençlerden o kadar iyi öneriler geliyor ki, bunları bizim alıp kullanmamız için teknolojiyi kullanmamız lazım. Bunun dışında sanal stadyuma reklam alınır, sponsor alınır. Mesela kulüpler her sezon yeni formalar çıkartıyor, biz bunu sanal stadyumumuzda yeni formalardan en azından bir tanesini taraftarlara seçtireceğiz. Bunun adı taraftar forması olacak. Hatta tasarımını da taraftarlar yapacak. Bundan daha katılımcı ne olabilir.
“SİYAH-BEYAZDAN BAŞKA FORMA YAPMAYIZ”
Fenerbahçe türkuaz, Galatasaray mor forma çıkardı ve bunlar ilgi gördü. Ama Beşiktaş taraftarı bu konuda da muhafazakar bence, hatta “delikanlı adam renkli takım tutmaz” şeklide bir söylemleri bile var. Forma konusunda radikal bir tasarım düşünüyor musunuz?
Bizim öyle renk değiştirme projemiz olacağını zannetmiyorum. Ama yine 100 bin taraftar girer 90 bini ben puantiyeli forma istiyorum derse düşünürüz tabi. Beşiktaşlılık, Beşiktaşlılık duruşu, Beşiktaş’ın renkleri dediğiniz zaman biz diğer takımlardan daha tutucuyuz.
“BJKTV KARARDI, AYDINLATMAMIZ LAZIM”
BJKTV ne olacak?
BJKTV biliyorsunuz karardı biraz, onu tekrardan aydınlatmamız lazım. Yönetimimize bu açıdan bakarsak üç kuvvetli ismimiz var. Biri Ali Baransel, birçok televizyonun kurucusu ve RTÜK’ün kurucu başkanı, duayen bir isim. Yine basından çok sevilen bir isim Gülengül Altınsay. Ve bir de Mine Vargı, Türkiye’nin ilk yapımcılarından. Burada da hem televizyonu kurmak hem de yönetmek açısından çok iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Buna bir de teknoloji boyutunu kazandırmamız lazım. Televizyonumuz internetten de izlenebilmeli.
“BAŞARILI OLUNCA, TARAFTAR SAYINIZ ARTIYOR”
Biraz da Beşiktaş’ın marka değeri ve imajı hakkında konuşalım. Bir de Beşiktaş’ın medyada hep üçüncü büyük muamelesi görmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada neleri değiştirebilirsiniz?
Bu başarıya endeksli bir durum. Başarılı olunca, taraftar sayınız artıyor. Yani reytinginiz ve tirajınız artıyor. İkincisi de biz marka değerine baktığımız zaman Beşiktaş 107 yıllık bir marka. Türkiye’de bu kadar eski marka yok denecek kadar az ne yazık ki. Onun için bu markanın bir ağırlığı var. Biz Beşiktaşlılar olarak markamızın değerinin daha iyi kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu andaki markanın değerini nakdi değere dönüştürürken kayıpların engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
“ÇARŞI BİR DEĞER!”
Beşiktaş’ın imajı dendiği zaman Çarşı’nın da önemli bir yeri var. Çarşı’ya atfedilen bazı olumsuzluklar da var. Ama diğer yandan Çarşı’nın birçok sosyal vakaya karşı gösterdiği tepki, takındığı tavır çok önemli. Çarşı’ya bakışınız ne?
Beşiktaşlılık duruşunun ana temalarından biri haksızlığa karşı dik durmak ve ona karşı aksiyon almaktır. Ben Çarşı’nın bir değer olduğunu düşünüyorum. Çarşı, dünyada bilinen efsane bir taraftar grubu. Bunu önümüzdeki dönemde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu tek taraflı olmaz.
Çarşı’nın da bir imaj sıkıntısı var ama.
Her grubun içinde, grup büyüdükçe farklı sesler olabiliyor, kontrol zorlaşıyor. Özellikle kötü zamanlarda görebiliyorsunuz bunu. Ben bunların hepsinin iyileştirilebileceğine inanıyorum. Sonuçta herkesin ortak noktası Beşiktaş. Bunlar iyi anlaşıldığı ve anlatıldığı sürece işlerin daha iyi yürüyeceğine inanıyorum. Ben de Beşiktaş’ın genel imajında bir problem görmüyorum. Beşiktaş’ın şu an bir riski var, o da itibarının erozyona uğraması riskidir. Biz de aday yönetim olarak bunun bilincindeyiz. Bu önem vereceğimiz konulardan bir tanesidir.
“HERKES HANGİ YANGINI SÖNDÜRECEĞİNİ BİLİYOR”
Taraftarın önemli bir kısmı yönetimin değişmesini istiyor. Ancak şu bir gerçek ki taraftarın nabzıyla kongrenin nabzı farklı atar. Bundan dolayı kongre üyelerine mesajınız nedir?
Kongrenin yapısına baktığınız zaman son 6 yılda yoğun bir üye girişi olmuş. Şu anda kongreye giderken de oy kullanma hakkı olan yaklaşık 13 bin üyemiz var. Bu yapı içersinde üç unsur var. Mevcut yönetimi destekleyenler, bizi destekleyenler ve kararsızlar. Ben bu seçimin sonucunu belirlemedeki en önemli grubu bu kararsız üyeler olarak görüyorum. Bizim sloganımız “değişim şimdi”. Şu ana kadar yaptıklarımızla bu değişimin kararlılığını gösterdik. Eski değerlerimize çıkmak adına Sayın Murat Aksu adaylığını açıklamadan önce Beşiktaşlı büyüklerimizle konuştu, bazılarını ikna etmeye çalıştı, “lütfen siz başkan adayı olun biz sizin altınızda çalışalım” dedi, ama çeşitli nedenlerden olmadı. Ve 15 Ekim’de açıkladı adaylığını. O günden sonra yaklaşık 5000 üye oy kullanabilmek için aidatını yatırdı. Bu şunu gösteriyor. Tek adaylı seçimde oy kullanmayı düşünmeyen birçok üye çok adaylı seçim olacağını görünce oy kullanmaya karar verdi. İnsanlar şunu gördü. Belki başka adaylar da çıkar. Biri bu cesareti gösterdiyse belki başkaları da gösterir. Mesela borçtan çekinip seçime girmeyenler olabilir. Seçim kaybetmekten çekinenler olabilir. Hem Murat Aksu hem biz bu riski göze alarak benim itibarıma bir şey olmaz, ben Beşiktaş için iyi bir şey yapacağım, iyi bir yönetim kurarak biz borcun da üstesinden gelebiliriz, sonuçta arkamızda 107 yıllık bir marka gücü ve taraftar var diyerek yola çıkmış birileri var.
Hayırlı olsun ve kazanan Beşiktaş olsun diyelim.
Biz “değişim şimdi” sloganıyla yola çıktık. “Çok iyi bir yönetim kuracağız, burada pazarlıklara girmeyeceğiz, gruplara bakıp da Nuh’un gemisi gibi iki oradan iki buradan gitmeyeceğiz” dedik. Bu sözümüzü tuttuk. Yine bir ilk olarak açık bir liste verdik. Bu ne demek? Bu liste kalıcıdır, değişmeyecek. Biz hazırız. Öncesinden hazırız. Biz bu göreve gelirsek herkes ilk nereye koşup hangi yangını söndüreceğini biliyor.
Kaynak:
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=66934